Tvorivé dielne Zvolenská Slatina 28.8.2010.


OZ Mamám Slovenska zorganizovalo celoslovenský program Prekročme spolu bariéry 2010.
Koordinátorky v rôznych regiónoch pripravili spolu s dobrovoľníčkami tvorivé dielne pre rodiny i osamelé mamičky s deťmi, aby vyšli zo sociálnej izolácie a využitím svojich kreatívnych zručností a naučením sa nových zlepšili svoju situáciu. PO dielňach majú tieto ženy možnosti oboznámiť verejnosť so svojimi výrobkami na stránkach www.mamam.sk, kde môžu postupne nájsť aj inú odbornú pomoc.

Na tvorivých dielňach v Zvolenskej Slatine sa zišlo okrem odbornej lektorky Adriany Baranyay z Lučenca a koordinátorky z OZ Mamám Slovenska Adriany Jánošíkovej tj. mňa Mrkám ešte 15 žien a 19 detí, niektoré aj s odbornou opaterou oteckov.
Naučili sme sa enkaustiku – tvorbu žehličkou a špeciálnym voskom, ktorá okrem mamín očarila najmä staršie deti. Mladšie si maľovali, tvorili pohľadnice s anjelikmi, využili aj servítkovú techniku na kamienky či svietniky.
Hlavnou činnosťou bola tvorba vianočných gúľ a ozdobných venčekov falošným patchworkom, a to spôsobom vypichovaným so špendlíkami a stuhami, i zarezávaným – s látkami. Tento sa dá využiť aj na tvorbu obrázkov na polystyrénové platne.

Na projekte spolupracovali najmä maminy z materského centra v Slatine OZ RC Ľubovníček a nádherné priestory poskytol Jazdecký klub v Zvolenskej Slatine .

Slnko

Info aj na http://www.nanicmama.sk/aktivity-obcianskeho-zdruzenia-mamam-slovenska/n... Slnko Slnko Slnko

Poslať nový komentár

Smajlíci
:-)(giggle):-D(rofl);-):-P:-*(blush):-|:-(;-(:-OB-](clap)(y)(heart)(brokenheart)(hug)(flower)(sun)(cake)(beer)
Nepovinné. Obsah tohto poľa je súkromný a nebude verejne zobrazený.
Úsmev Chichocem sa Veľký úsmev Váľam sa od smiechu po podlahe Mrkám Vyplazený jazyk Bozkávam Hambím sa Mlčím Smútok Plačem Prekvapenie Pohoda Tlieskam Áno Srdce Zlomené srdce Objímam Kvietok Slnko Torta Pivo
  • Webové a e-mailové adresy sú aicky zmenené na odkazy.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Riadky a odstavce sa zalomia aicky.
  • Textové smajlíky budú nahradené obrázkovými.
  • K textu môžete pridať obrázok.

Viac informácií o možnostiach formátovania



Autorské práva vyhradené

Vzťahujú sa na vlastné články, hodvábne výrobky a výtvarné diela z iných materiálov.