Zázvorový pečený čaj
Pečený čaj je obľúbeným doplnkom bylinkových, zelených čajov, môžme ho použiť aj osobitne, aj na dochutenie aj do ľadového čaju napríklad v spojení s roiboosom :)
Výber ovocia a korenín je na vás, väčšinou "čo záhrada dala" alebo si môžeme dopomôcť aj špecifickými bylinkami č menej dostupnými produktami.
Tento receptík bude so zázvorom - ďumbierom - ktorý si našiel obľubu v našich liečiteľských domácich kruhov snáď už v každej rodine. AA opodstatnene :)
Tento recept si môžete obmeniť :
1 čerstvý zázvor
1 celý chemicky neošetrený citrón aj s kôrou
3 jablká
1 hruška
čierne ríbezle, černice, maliny podľa chuti, môžu byť aj mrazené
celá škorica
klinčeky
badián
anýz
hnedý cukor
Väčšie čerstvé ovocie, citrón aj s kôrou, očistený zázvor pokrájame na kúsky a zmiešame s hnedým cukrom , škoricu, klinčeky, badián potlčieme /alebo necháme vcelku, ak nám vadia tvrdšie kúsky/ a pridáme k ovociu. Všetko dôkladne ale jemne premiešame a vylejeme na plech. Pečieme asi na 220°C, 30 - 50 minút, podľa potreby, občas premiešavame. KeĎ sa šťava odparí a zmes je dostatočne hustá, nalejeme do zaváracích pohárov a zavíčkujeme. Môžeme otočiť hore dnom a zabaliť do uteráka.
Zaujímavé kombinácie sa dosahujú v spojení jabĺk a mäty :) Tú ale dodáme v malom množstve len ku koncu pečenia, premiešame a hneĎ dávame do pohárov.
Dobrú chuť :)
- prečítané 5991x
Poslať nový komentár